maandag 17 december 2012

Accu indicator zegt "Leeg"

Wat is dat nu weer voor ongein! Telkens geeft de accu indicator aan dat hij leeg is.

Accu laten controleren, niets mis meneer, accu goed laadspanning goed, start stroom prima. Misschien heeft u een stille verbruiker? Maar op deze quad heb ik niets bijgebouwd, wat is er nu weer aan de hand?

Nadat ik het contactslot heb vervangen is het probleem over! Al 3 dagen groen licht! Top! kennelijk zat er een storing in het contactslot. Dus en geen problemen met het slot meer en geen stroom verlies meer.

Weer een probleem minder een stukje opgeknapt!

zaterdag 15 december 2012

Contactslot vervangen.

Toen ik de Quad kocht was het contact slot al rot en had ik maar 1 sleutel. Nu vriest het weer eens en toen deed het contactslot helemaal raar en draaide mee in de behuizing.

Eerder al had ik een set besteld alleen was er toen geen origineel beschikbaar maar alleen een imitatie.  Die  was helaas niet geschikt! Er zat een stand minder op en had maar 4 aansluitingen in plaats van 5.

Nu moest ik toch weer onderdelen bestellen in Duitsland dus dan ook maar een origineel contactslot setje. Die waren nu wel weer leverbaar. 35 euro. Was binnen een kwartier gemonteerd en het werkt weer perfect!

 


Zadel Rubbers vervangen.


Mijn zadel zit niet echt strak meer vast. Dat komt doordat de ronde rubber aan de voorkant weggesleten zijn  en de rechthoekige aan de achterzijde dunner zijn geworden.

Ik heb weer eens onderdelen in Duitsland besteld en deze onderdelen mee besteld. Helaas zijn de ronde rubbers van de voorzijde niet meer leverbaar of in ieder geval niet op dit moment.

                                                     





Zo ziet dat er dan ongeveer er uit! Kosten ongeveer 2 euro per rubber.

zaterdag 8 september 2012

Kick starter doet het niet!

Sinds ik hem heb gekocht doet de kick starter het niet. Het is net of hij er telkens langs schiet. Ondertussen alle onderdelen vervangen in het deksel. Alleen de starter krans is nog niet vervangen. Maar volgens BMS is die niet versleten. Ringetje onder het ronsel helpt ook niet. Ook het weg laten van de rubber pakking helpt niet. Ik weet het niet meer. Ik heb de boel dicht geschroefd en bij de volgende beurt mogen de profs er naar kijken. Gelukkig doet de elektrische start het prima!

Luchtfilter huis vervangen

Toen ik de quad kocht heb ik alles geprobeerd te repareren om kosten te besparen. Helaas is dat bij het luchtfilter huis niet gelukt. Daarom heb ik in Duitsland een nieuwe besteld en gemonteerd.





Weer een probleem opgelost.

vrijdag 24 augustus 2012

Wegligging is weg!!

Moet met de Quad van mijn vrouw naar het werk omdat de mijn stuk was.

Wat rijd dat ding raar. Totaal anders als ik gewend was. Wat is er aan de hand?

Tweede dag was het nog erger. Als je gas geeft gaat hij naar links en als je remt trekt hij naar rechts. En niet zo een klein beetje ook. Levens gevaarlijk!!

Op de terugweg maar eens aan de achteras voelen. Verrek er zit speling op. Zijn die verrekte achteras lager rot. Shit!!!

Maar eerst met vakantie!

Na de vakantie de moed verzameld om hem te slopen. Wielen er af, as moeren verwijderd. Verrek, die speling zit ergens anders.

Gelukkig, de achteras moeren zitten los. De vorige eigenaar heeft ze waarschijnlijk niet goed vastgezet. En door de lange ritten die ik rij zal het wel los zijn getrild. Gelukkig hoef ik geen lager revisie te doen. Ketting stellen en vastzetten die zooi.

Weer een probleem opgelost en gelukkig niet duur.


vrijdag 25 mei 2012

Aanhanger aansluiting






Een van de voordelen van deze Quad was dat er een trekhaak op zat. Vandaag maar eens geprobeerd of er ook daadwerkelijk een aanhanger achter kan en of alles werkt. Helaas, werkt natuurlijk niet. Dus alles nagemeten en een nieuwe aard draad getrokken. Omdat de bevestiging voor de stekkerdoos voor de uitlaat zat . Heb ik maar een nieuwe plek gezocht. Door achter de kentekenplaat een stuk aluminium (met dank aan Karhof in Purmerend http://www.karhof.nl/ was gratis!!) van 12,5 x 24 cm heb ik een mooie plek dacht ik. Bij Oricar een Bosch autostopcontact gehaald voor 6,38 euro. Is echt een kwaliteit stopcontact. Uit de schuur een stukje rubber (speciaal voor dit soort contact stoppen) gehaald. Ik heb wel vaker wat op voorraad in de schuur (daarom is hij ook veel te klein). Nog even wat RVS boutjes bij Groenhart http://groenhart.nl/ halen voor montage. En dan maar weer op de knietjes op de stoep om het allemaal in elkaar te knoeien. Maar dan heb je ook wel een werkend en functionele trekhaak met verlichting!

Onderdelen uit Duitsland

En toen kwam er een giga doos uit Duitsland met leuke nieuwe onderdelen!


En we kunnen weer verder met knutselen en opbouwen!

vrijdag 18 mei 2012

Opknappen kick start deksel

Het kick start deksel dat ik bij BMS purmerend http://www.bmscooters.nl/ had gehaald zit onder de rode verf. Dat moet er af maar hoe? Eerst met de drebel met een schuur ding maar dat maakt veel te veel schade.  Kijken of het er met polijst pasta af gaat. En verdomd dat gaat buiten gewoon makkelijk. Maar wat een ..... werk.

Maar wat is dat? Het lijkt wel chroom??? Dus je kunt een alu kap echt oppoetsen tot glans. Nooit gedacht en geloofd dat je dat echt zelf kon! Dus de hele kap dan maar laten glimmen toch, is wel mooi!

Eerst maar eens even extra poets lappen en borstels halen want met die drebel schiet het niet op. Bij de Gamma en de Praxis verkopen ze houders voor in je boormachine. Daar passen 2 soorten schijven op vilt en lappen. Met die lappen en een stuk glanspasta kom je een heel eind. Maar het is wel heel veel werk en kost ook veel tijd. Uiteindelijk de boel in de blanke lak gespoten ter bescherming. En dit is het resultaat, niet perfect maar wel mooi en opvallend.




Opknappen koplamp

Een nieuwe koplamp kost 95 euro. Dat is duur! Dus ik heb bedacht om de oude te repareren met aluminium beugeltjes. Met veel vijlen en zagen is het gelukt de bevestiging's ogen weer te construeren. Als de nieuwe kap binnen is kan alles weer worden gemonteerd.




Demontage

Omdat ik moet wachten op onderdelen ben ik met de demontage begonnen. De voorkap moet worden vervangen maar daar zit de "motor" kap op en de tank kap overheen dus alles maar demonteren.


En dan meteen maar even een sopje er over heen en alles goed bekijken of er nog meer ellende is. Ik heb ook meteen alle kappen in de plastic poets gezet. Daar knapt het lekker van op!



Banden vervangen

De banden zijn binnen. Nu monteren. Voorbanden geen probleem met mijn nieuwe speeltje om banden met de hand te demonteren. 2 banden binnen een half uur in mijn uppie.

De achterbanden was even zweten. En ik weet nu ook waarom! Je moet de korte kant naar boven hebben dan zijn ze net zo makkelijk als de voorbanden te verwisselen.

Go en wat ziet dat er dan opeens weer anders uit! Gaaf!




donderdag 17 mei 2012

Nalopen en controleren Van mijn Kymco MXU Quad nummer 2

Nou eerst maar eens de boel nakijken en controleren.

Laten we maar eens beginnen met het verwijderen van die verschrikkelijke lucht toeters, alle boutjes van de schermen vervangen voor RVS, de lelijke plaat achter het nummerbord verwijderen, voorschokdempers vervangen, enz.





Maar toen kwam ik er achter dat de kickstarter niet werkte en het vervangen van de schokdempers niet het resultaat gaf wat ik wilde. Het kickstarter deksel is een gerepareerd ding. Er is aan gelast en daarom is hij dus zwart gespoten. En de pakking was wel kompleet maar in vele stukken.



En niet de schokdempers zijn stuk maar de 4 lagers van de triangels aan de voorzijde.

Dus maar beginnen met onderdelen bestellen in Duitsland bij Racing Planet http://www.racing-planet.de/ , nieuwe voorkap, 4 lagers, spiegels, rubbers en ringen voor bevestiging van de achterkap.



4 x Lager für Querlenker (Silentblock) (MV0235) =46,20EUR 

2 x Gummitülle f.Radabdeckung, f. Bohrung 13mm(MV1728) = 5,90EUR 

2 x Hülse Alu (MV1729) = 5,54EUR 

1 x Radabdeckung vorne Schwarz (MV3110) =103,99EUR 

1 x Spiegel Kymco-Style links M8 mit E-Prüfzeichen (IP13504) = 9,95EUR 

1 x Spiegel Kymco-Style rechts M8 mit E-Prüfzeichen (IP13591) = 9,95EUR 

En natuurlijk Banden bestellen bij Quadpost http://www.quadpost.eu/ 


Aantal: Omschrijving: Eenheid: Prijs (excl.)
2 Band 21x7-10 SUN-F type A-021 (175/70-10) - (35J-E4) ST 69,20

2 Band 22x10-10 SUN-F type A-021 (255/60-10) - (47J-E4) ST 98,40


Verzendkosten 15,80
Totaal Excl. BTW. 183,40
19% BTW. 34,85
Totaal Incl. BTW. 218,25





Hopen dat het gauw komt kan ik weer verder.



Voor het kickstart deksel ben ik naar BMS gegaan omdat die vaak tweedehands onderdelen hebben en gelukkig dit keer ook.  Wel rood geschilderd maar dat halen we er wel af, slechts 
20 euro (nieuw 120 euro). Oja, het is een deksel van een Heroism en een Sniper. Dat is dezelfde als een MXU. En de pakking dus ook en die zijn bij Kymco slechts 7,80 euro en bij Nimag een vermogen.










En omdat ik de banden zelf wil monteren heb ik een apparaat gekocht om dat makkelijk te kunnen.

http://www.iriktrading.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=272&category_id=93&option=com_phpshop&Itemid=1


Product  = BANDEN DEMONTAGE APPARAAT HANDMATIG; 
Aantal = 1
Art.Nr.      = GB090000011
Prijs    = �65,00

Banden laten monteren kost gauw tussen de 10 en 20 euro per wiel. Omdat ik er 2 van mijn eigen quad en deze vier moet monteren, heb ik het apparaat er al weer uit als ik dat nu
zelf doe. En hij is echt handig!










En daar was nummer 2

Ja, mijn vrouw wil ook op de Quad, mijn zoon is te groot voor zijn Unilli Quad en wil te veel met zijn kleine Unilli Quad. Dus dan maar op zoek naar een Grote Kymco MXU Quad. Liefst met trekhaak.

En na lang zoeken heb ik er een gevonden die ook nog redelijk betaalbaar is. Was wel een tour om hem te krijgen want er was iemand voor mij. Maar na 4 keer afzeggen heeft de verkoper toch maar voor mij gekozen.

En op 5 mei kreeg ik het telefoontje tijdens mijn vakantie dat ik hem mocht halen. Het was slecht weer aan het worden dus we gingen toch al eerder naar huis dus dat kwam mooi uit.

Gauw de caravan uitladen en mijn auto leeg zodat de Quad opgehaald kon worden in Uithoorn.

In Uithoorn aangekomen was meneer Tino de verkoper er niet maar wel zijn vrouw en kinderen die mij van koffie voorzag tijdens het wachten op Tino. In de advertentie stond dat er schade was, gat in de voorkap, 3 kale banden, geen spiegels. Maar tijdens het wachten bleek er toch nog meer stuk en beschadigd.

Ik had de bekende schade ingecalculeerd en probeerde de nieuw ook te bereken. Wordt krap. Eerst maar eens kijken hoe hij start en rijd.

Starten en rijden bleken goed te zijn zover je dat dan kan beoordelen door in de straat heen en weer te rijden met drie versleten banden. Alleen kwam ik er achter dat  er een voor schokdemper stuk was. Tino regelde een nieuw zetje voor mij en toen heb ik hem toch maar gekocht.

Ik kreeg de papieren mee omdat we hem niet meer konden overschrijven op zaterdag middag. En voor € 500,00 had ik mijn tweede Kymco MXU Quad!!!